Hoe moet je een heren joggingbroek dragen?

In vrijwel elke kledingkast kan je een heren joggingbroek vinden en dat heeft natuurlijk een goede reden. Want hij zit nu eenmaal lekker comfortabel, is zacht en je kan hem met veel verschillende outfits combineren. Een ander woord dat voor ‘joggingbroek’ wordt gebruikt is ‘joggingpants’. Steeds vaker vervangt dit type broek in het straatbeeld de bekende trainingsbroek. De joggingbroek is een mode-item en het lijkt erop dat hij voorlopig niet uit het straatbeeld zal verdwijnen. Zowel bekende als onbekende merken hebben joggingbroeken op de markt gebracht. Dat betekent dat je voor ieder budget wel een passende broek en model kan vinden. Alleen blijft de vraag nog open staan: hoe moet je een joggingbroek heren dagen? 

Wat is een heren joggingbroek?

Eigenlijk is een joggingbroek niet alleen voor heren. Wel is het zo dat deze type broeken vaker door heren worden gedragen en dat maatschappelijk, zeker buiten de deur, ook meer geaccepteerd is. De trends verschuiven wel en je ziet steeds meer vrouwen joggingbroeken dragen, maar toch zijn ze nog in de minderheid. En laten we vooral de kinderen niet vergeten die soms ook gewoon een lekker warm en comfortabel outfit willen dragen. 

Als we het specifiek hebben over een joggingbroek dan denk je al snel aan de bekende trainingsbroeken. Allen zijn dat wel echt twee verschillende type broeken. Je kan de trainingsbroek herkennen aan zijn vaak aansluitend model gemaakt van polyester en elastaan. De heren joggingbroek herken je aan zijn katoen en elastaan materiaal maar ook aan zijn warmte omdat hij van een dikkere stof is gemaakt. Een joggingbroek zit daarom vaak ook comfortabeler en worden ze niet per se gedragen om in te sporten, maar juist als vrijetijdskleding. 

Hoe draag je een joggingbroek? 

Hoe je precies een heren joggingbroek moet dragen is eigenlijk best een lastige vraag waarop er alleen een persoonlijk antwoord mogelijk is. Er zijn veel verschillende trends. Want zou jij een joggingbroek dragen naar je werk? Meestal is het antwoord nee, maar in sommige gevallen is dat best mogelijk. De key is om een goede combinatie te maken met de rest van je outfit en te zorgen voor een stylish-look. 

Ook al staat een heren joggingbroek misschien niet bovenaan je lijst om aan te trekken, het is wel een trendy modestuk. Het is dus zonde om hem in je kast te laten hangen en je kan hem zelfs naar een nette gelegenheid aan. Zorg ervoor dat het model van je outfit bij elkaar aansluit en de kleuren matchen. En als je toch bezig bent met je outfit stylen kijk dan ook eens bij de term ‘scrumbo’, want hierin zijn ook veel mogelijkheden in. Ga voor een vintage look dat eruitziet alsof het nonchalant is, zonder er goedkoop uit te zien. 

Ben je op zoek naar de juiste heren joggingbroek voor jou? Dan kan je bij veel verschillende merken kijken met verschillende budgetten. Er zijn goedkopere merken waar je terecht kunt voor een paar tientjes, maar ook dure luxe modemerken waar je voor meer dan honderd euro een nieuwe joggingbroek kan aanschaffen. 

Wil je meer keuze? Ga dan naar de website van Italian Style.