Skischoenen op maat bestellen; voorkom ongemak en problemen

Skischoenen heb je in verschillende soorten, maten en kleuren en het belangrijkste is dat een skischoen comfortabel is. Je staat er immers een lange periode op tijdens de wintersportvakantie. Maar comfort betekent niet dat de juiste maat koopt of dat de schoen de voet goed omsluit. Een skischoen moet ook voorkomen dat je geblesseerd raakt. Wanneer je de verkeerde skischoenen aan hebt kun je ongemakken hebben. Ongemakken die je met skischoenen op maat bestellen kunt voorkomen. In onze blog vertellen we er meer over.

Skischoenen op maat bestellen of bestaande skischoenen aanpassen

Wanneer je op zoek gaat naar een erkende specialist om skischoenen op maat bestellen, kun je er ook voor kiezen om je bestaande schoenen te laten aanpassen. Die mogelijkheden heb je ook. Ten eerste bespaar je iets meer geld uit en je behoudt ook de schoen waar je inmiddels gewend aan bent. Maar wel met de nodige aanpassingen, zodat je optimaal kunt genieten van je wintersportvakantie. Een skischoen op maat laten maken is ook belangrijker dan je denkt, omdat het natuurlijk geen traditionele schoen is. De verkeerde pasvorm kan ervoor zorgen dat je veel ongemakken hebt.

Welke klachten je kunt ervaren

Bij het dragen van de verkeerde skischoenen kun je een hoop klachten ervaren. Klachten die je ergens wijt aan de sport en voor lief neemt terwijl dat dus helemaal niet nodig is. Omdat een skischoen strak zit kunnen er bijvoorbeeld vervelende beknellingen en drukplekken ontstaan. Iets waar je geen last meer van hebt wanneer je skischoenen op maat bestellen. Ook pijnlijke enkels en scheenbenen behoren tot het verleden. Of het gevoel dat je kleine teen wordt afgekneld. Ook het glijden in de schoen is er niet meer bij en dat zorgt ervoor dat je meer controle hebt en zelfverzekerder op de ski’s kunt staan.

 

Andere klachten die je kunt ervaren zijn bijvoorbeeld krampen in benen en voeten en branderige sensaties in de voeten. Dat heel vervelend en zelfs pijnlijk kan zijn. Of het zorgt voor jeuk, wat helemaal vervelend is. Zeker gezien het feit je niet even kunt krabben, want een skischoen aan- en uittrekken is wel even een werkje. Een schoen zit vol met ritsen en gespen het is ook niet gewenst dat je in de vrieskou je schoenen uittrekt.

Skischoenen op maat bestellen en wat daarvoor nodig is

Nu vraag je jezelf af hoe je skischoenen op maat bestellen en dat is relatief eenvoudig. Ten eerste ga je op zoek naar een specialist die hierin gespecialiseerd is. Dat is doorgaans niet de sportwinkel waar je jouw gear voor de wintersport aanschaft. Deze specialisten hebben vaak ook een achtergrond in de medische wereld, zoals orthopedie en fysiotherapie. Eerst vindt er ook een intake plaats om met je in gesprek te gaan om vervolgens de voeten en schoenen zorgvuldig te meten. Met deze metingen kan een skischoen op maat binnen enkele dagen gereed zijn. Wanneer het nodig is zal een specialist je ook doorverwijzen naar een orthopeed of fysiotherapeut. Met het oog op jezelf goed voorbereiden op de naderende wintersportvakantie.

Zijn er nog vragen onbeantwoord? Vraag het dan aan de experts van Bootfitter.nl.